Modulaire opbouw

Een van de sterke punten van Heemhorst Watersport is, dat geen enkele afgeleverde boot hetzelfde is. Er valt bij de DOCK STEEL veel te personaliseren via opties als luxe zitkussens, grijprelingen, een zonnebed, visstoelen, een zwemplateau met zwemtrap, weerbestendige matten of een zelfgekozen wrapping. Veel klanten waarderen dat en kopen liever een boot met karakter dan een lopende-bandproduct.

Modulair bouwen

Een DOCK STEEL is weliswaar een werkboot, maar ook die kan helemaal naar eigen inzicht worden ‘samengesteld’. Daarom introduceert Heemhorst de modulaire opbouw van zijn DOCK STEEL-lijn. Dit idee is ontstaan uit het feit dat er in de loop der tijd zoveel verschillende typen stuurconsoles, zitbanken en opbergbakken voor de vele modellen DOCKS zijn gemaakt, dat het ook mogelijk zou moeten zijn om bijvoorbeeld een stuurconsole in een ander model DOCK STEEL te plaatsen dan waar het oorspronkelijk voor ontworpen was.

Modulaire indeling

Concreet kan dit betekenen, dat als een bedrijf een grote DOCK STEEL wil kopen om materiaal mee rond te varen, maar vindt dat er een te groot stuurconsole op zit, dat er dan een console uit een kleiner model op kan worden gezet. En dat niet alleen: in tegenstelling tot bij een standaard-DOCK STEEL kan de klant zelf kiezen waar op de boot hij dat console dan gemonteerd wil hebben. Door de strategische plaatsing van andere modules wordt de stabiliteit van de boot altijd gewaarborgd.

Beschikbare modules

Modulair bouwen houdt dan ook in dat een lege boot als basis genomen wordt, en die vervolgens naar wens met een van de vele beschikbare modules wordt opgebouwd. Modules kunnen dus zijn: een stuurconsole, zitbanken en bakskisten (opruimboxen voor bergruimte).