Vaareigenschappen en prestaties

Door zijn V-bodem is de DOCK STEEL zeer stabiel. De ver boven de waterlijn liggende vloer en de open achterspiegel zorgen ervoor dat de boot onder alle omstandigheden droog blijft. Bijkomend voordeel van de

open achterkant is het feit dat makkelijk in en uit de DOCK STEEL gestapt kan worden (ook door bijvoorbeeld huisdieren), omdat er slechts een gering hoogteverschil met de steiger is. Het lossen van materieel, maar ook bijvoorbeeld het aan boord brengen van huisdieren, vormt dus geen enkel probleem. Bovendien kan de open achterspiegel van de boot direct dienst doen als zwemplateau voor liefhebbers van duiken en zwemmen. Voor hen is een opklapbare zwemtrap standaard aanwezig.

Uitrusting DOCK STEEL

Door zijn eenvoudige uitvoering beschikt de DOCK STEEL over zeer veel bergruimte. Achterin de boot bevindt zich een geventileerde ruimte voor bijvoorbeeld de brandstoftank en/of accu, en door een kwart van de boot in te richten als voordek, is onder dat voordek ook veel bergruimte gecreƫerd. Het grote voordek zelf biedt veel plaats om de vissport te beoefenen of voor andere recreatieve doeleinden, zoals zonnebaden.

Veiligheid en onderhoud

De DOCK STEEL is rondom voorzien van grijprelingen en ook de aluminium stuurconsole is van een grijpreling voorzien. De zeer goede antislipvloer verzekert opvarenden van een zorgeloze tocht. Hoewel de boot wel tegen een stootje kan, is die uitgerust met robuuste stootblokken aan de boeg. Die geven de DOCK STEEL niet alleen een stoer uiterlijk, maar garanderen ook schadevrij aanleggen aan de kade. Eenmaal daar aangekomen komt een unieke rompbeveiliging van pas om de boot te beschermen tegen ontvreemding. Deze beveiliging biedt de mogelijkheid om de boot met een gecertificeerde ketting aan de kade vast te leggen. Hierdoor voldoet de boot aan alle verzekeringsvereisten. Uniek in deze klasse!

Doordat de DOCK STEEL geschikt is voor alle seizoenen, is het niet nodig allerlei dure afdekmogelijkheden aan te schaffen. De onderhoudskosten zijn dan ook nihil.